Het is een vrij simpele, echt heel simpel. Dus als je iets niet te moeilijks zoekt, waar je wel leuk mee wilt kunnen variƫren volg dan de stappen en dan heb je in no-time ook echte blikvangers!
Had inspiratie voor deze nagels online opgedaan en er mijn eigen draai aan gegeven.
Allereerst lak je je nagels met een base-coat, zoals je kan zien zijn mijn nagels een beetje gelig en daar helpt een base-coat juist tegen dat ze niet gaan verkleuren door je nagellak.
Omdat mijn nagels niet zo sterk zijn zweer ik bij een nail hardener base coat, maar als je geen last van dunne snel brekende nagels hebt is een gewone base-coat ook voldoende.
Vervolgens zoek je wat kleurtjes uit die je mooi vind of gewoon leuk
vind combineren. De mintgroene heeft een ietswat metalic-achtig effect
en vond ik achteraf gezien niet zo mooi bij de rest combineren als ik
hoopte. Je kan net zoals mij 1 nagel ongelakt laten om daar een ombre op
te doen.
Voor het maken van een ombre effect kan je een make-up sponsje of net als mij gewoon heel simpel en goedkoop een stukje van een schuurspons gebruiken die je dan op de gewenste maat kan knippen.
Op
het stukje spons lak je de op je andere nagels gebruikte nagellak naast
elkaar. Zorg ervoor dat je niet te zuinig dit erop uitstrijkt, maar ook
niet te dik. Het moet op je nagel goed kunnen overgaan in elkaar zonder
dat je een te dikke laag er op kwakt.
Met
zacht stempelende bewegingen breng je de nagellak van het sponsje aan
op de nagel. Door het heen en weer gaan om de hele nagel te laten
bedekken zorg je ook gelijk dat het al mooi in elkaar overgaat.
Door na afloop je nagels een wit randje te geven maak je er een mooi geheel van. Het aanbrengen kan wat lastig zijn, maar ook daar zijn sjablonen van bijvoorbeeld Essence voor bij de Kruidvat mocht je niet zo'n vaste hand hebben.
Ik had bij de Zeeman van Nivea een nagellakje zien staan voor 1,99 en had deze voor het eerst geprobeerd (ja blijkbaar maakt Nivea ook make-up). Door het puntige borsteltje kan je het veel preciezer aanbrengen, helaas was het wel wat waterig waardoor het alsnog niet lekker wilde dekken.
Aan mijn andere hand deed ik de kleurenovergang op mijn middelvinger trouwens andersom.
Als je klaar bent kan je de randjes bijwerken met behulp van een wattenstaafje en nagellak-remover. Wat ik zelf trouwens ook fijn vind om de randjes mee schoon te maken is een klein kwastje ipv een wattenstaafje die je in de remover hebt gedipt, hiermee lukt het schoonmaken net wat beter ;)
Na afloop lak je alles na met een top coat die je nail-art net wat extra bescherming geeft zodat je er langer mee kan blijven rondlopen.
Hier zie je de producten die ik hiervoor gebruikt heb.
De nail hardener is van Essence en heeft een whitening effect.
De top-coat is de Insta-dry van Sally Hansen.
Hiermee hoef je niet na een paar uur wachten nog bang te zijn dat je je nagellak verpest, maar is alles echt heel snel droog.
Toch ben ik nog niet volledig fan van de top-coat ook al is het de beste die ik tot nu toe ken, omdat je vaak na 1 of 2 dagen al last hebt van stukjes nagellak die eraf gestoten zijn. Dan kan het snelle drogen nog zo fijn en belangrijk zijn. Het lang kunnen dragen (waar een top coat naar mijn mening ook voor bedoeld is) heeft voor mij toch wel de hoogste prioriteit.
Ik ben iets te zuinig om iets anders aan te schaffen en deze te laten liggen, maar zodra ik deze op heb gemaakt wil ik de INM Out the door top coat proberen die volgens sommigen nog beter zou zijn als de Seche Vite top coat maar dan zonder heel dik te worden.
Hopelijk heb je wat aan deze uitleg met foto's gehad zodat je kan zien hoe simpel je al iets anders kan maken.
Liefs Ingrid
Geen opmerkingen:
Een reactie posten